Bij het graven van een proefsleuf kijken we onder de grond waar huidige kabels en leidingen liggen en waar ruimte is om nieuwe aan te leggen. Daarbij gaan we zorgvuldig te werk. Jij geeft aan waar je informatie over wilt hebben, wij brengen het voor je in beeld. Dat kan variëren van alleen een uitslag over de diepteligging van leidingen tot een compleet beeld van alles wat zich onder de grond bevindt.

Proefsleuven in het kort

  • Overzichtelijk rapport over ligging kabels en leidingen
  • Minimale kans op fouten, schade of stagnatie
  • Resultaten zijn in 2D of 3D beschikbaar

Zo werkt het

Het belangrijkste doel van proefsleuven is om te controleren of de voorgenomen aanleg van kabels en leidingen in de praktijk uitvoerbaar is. Bij het graven van een proefsleuf controleert HDB zorgvuldig wat er onder de grond te vinden is. Het resultaat is een gedetailleerd rapport met praktische aanbevelingen voor het aanleggen van kabels en leidingen. 

HDB werkt met drie pakketten voor proefsleuven:

  • Bodem: analoge inmeting
  • Grondig: digitale inmeting met Total Station X,Y en Z
  • Grondig 3D: digitale inmeting + uitwerking in een 3D BIM-model

Altijd een stap verder

De aanpak van HDB gaat verder dan het in beeld brengen van kabels en leidingen. We bekijken de locatie, adviseren over de beste plek voor het graven van een proefsleuf. Waar gewenst doen we extra onderzoek naar bodemgesteldheid en ecologische aspecten. Zo kun je rekenen op een aanpak van A tot Z, waarbij het doel altijd is om een praktische oplossing te bieden.